Ben je op zoek naar een binnenhuisarchitect of lichtontwerper en wil je weten op welke manier Patina jou kan helpen? Bekijk hieronder onze werkwijze en lees meer over hoe wij jou begeleiden naar een persoonlijk interieur.

Het uitgangspunt van een goed interieur

Hoe wil je leven?

Dit is de belangrijkste vraag die een interieurarchitect kan stellen. Want een interieur draait uiteindelijk om het leven wat in een gebouw geleefd gaat worden. Onze eerste stap is om het antwoord van deze vraag in woorden en beelden te vangen. We gaan samen ontdekken wat de vraag “hoe wil je leven in jouw huis” specifiek voor jou betekent.

Denk aan termen als: geborgenheid, stilte, energie, verbondenheid, interactie, harmonie, enthousiasme en ga zo maar door. Welke woorden schieten jou te binnen als je nadenkt over de kernwaarden die bij jou en je leven passen?

Samen jouw stijl ontdekken

Misschien heb je al veel nagedacht over de inrichting van je huis. Of misschien ook niet. Wij vinden het belangrijk om jou te helpen je stijl verder te ontdekken. Dit doen we door jouw horizon te verbreden. We hebben ondertussen zoveel kennis opgebouwd dat we moeiteloos nieuwe ideeën aandragen die jou uitdagen om je stijl verder uit te diepen.

Zo wordt het plaatje steeds completer en kunnen we bewust inkopen doen. De juiste keuzes maken bij aanschaf van meubels is niet moeilijk meer als jouw stijl en levenswijze uitgekristalliseerd is.

Bewust aanschaffen op basis van jouw stijl is per definitie veel duurzamer dan meelopen met de laatste trends.

Ruimtes creëren vanuit een visie

De beleving van de ruimte

Ruimtes ontwerpen wij van binnen naar buiten. Want we leven in Nederland voornamelijk binnen en beleven de ruimte ook van binnen. Daarna komt de buitenkant pas in beeld. Daarom gaan wij voor je aan de slag om de ruimtes zo vorm te geven dat ze qua beleving perfect aansluiten op jouw kernwaarden en persoonlijke stijl. Wij denken na over de menselijke maat, verhoudingen, het gevoel bij het betreden en bij gebruiken van de ruimte.

Een keuken wordt bijvoorbeeld anders gebruikt dan een slaapkamer. Je kan je voorstellen dat woorden als geborgenheid en stilte beter bij een slaapkamer zouden passen en woorden als levendigheid, licht en vrijheid beter bij een keuken passen. Toch zijn deze ruimtes veelal redelijk hetzelfde in hoogte, verhoudingen en lichttoetreding. Terwijl hier hele interessante dingen mee te doen zijn die het brein triggeren in de beleving van de ruimte.

In het geval van een bestaande woning is het vaak zo dat we nieuwe mogelijkheden ontdekken door de bestaande indeling (gedeeltelijk) los te laten. Laat je verrassen door de mogelijkheden van jouw eigen woning.

Verbouwen; genieten van het eindresultaat én van het proces

We helpen met de 1001 praktische keuzes

Voor maar ook tijdens het bouwen of verbouwen van een interieur komen er honderden momenten dat er beslissingen genomen moeten worden. Denk aan kleine keuzes als het bepalen van lichtpunten en plaatsing van stopcontacten. Maar ook de grote keuzes als klimaatbeheersing. Vind jij deze zaken de minder leuke kant van een verbouwing of ontbreekt het je aan tijd om overal overna te gaan denken? Daarom helpen we juist ook op dit vlak. Je kan erop vertrouwen dat wij jou en je leefwijze ondertussen zo goed hebben leren kennen dat wij dit voor je uit handen kunnen nemen.

Welke van onze pakketten past bij jou?

We hebben onze diensten verdeeld in drie pakketten. Heb jij alleen een brainstorm nodig? Wil je juist een totaal ontwerp voor je interieur? Of lijkt het je heerlijk om alles betreffende het nieuwe interieur uit handen geven? Wat je ook nodig hebt, we helpen je graag! Vul ons contactformulier in, dan nemen wij binnenkort contact met jou op.

De brainstorm

Je komt er net niet uit. Een vraag over de verlichting, de indeling van het interieur, de plek waar de nieuwe keuken komt te staan. Eigenlijk zou je willen overleggen met iemand die dagelijks met dit soort vraagstukken te maken heeft.

Dat kan, wij komen 2 uur op locatie om je vraag door te spreken. Je mag ons hemd van het lijf vragen, wij denken met jou mee over de meest mooie en praktische oplossingen.

Totaal ontwerp

Het is behoorlijk overweldigend, alle keuzes die gemaakt moeten worden bij een verbouwing of bij het nieuw bouwen van een woning. Kleuren, materialen, meubilair en goede verlichting, hoe krijg je hier een mooi geheel van?

Zeker als het gaat over een nieuwe indeling van de ruimtes, het ontwerpen van maatwerk meubilair of een lichtplan maken. Wij kunnen jou daarmee helpen.

Compleet ontzorgen

Tijd, waar haal je het vandaan? Je wilt wel een interieur die helemaal bij je past en je wilt zeker ook meedenken, maar wat zou het fijn zijn als iemand anders alles voor jou uitdenkt.

Een meesterbrein achter de ideeën die jouw huis de wow-factor geven. Iemand die regelmatig op locatie komt controleren en alles regelt achter de schermen. Zo kan jij je op je dagelijkse werk focussen terwijl je huis verbouwt wordt.

Neem contact met ons op
wat kunnen wij voor jou project betekenen?

    Beantwoord onderstaande vraag om te controleren of je een mens bent ;-).

    Social media

    We posten regelmatig gemaakt werk en inspiratie op social media. Instagram gebruiken we het meest. Pinterest is goed om te volgen om inspiratie op te doen.