Uitbouw hoekwoning

Lijsterstraat

Een jaren 50 hoekwoning. 440 m2 perceeloppervlak, dicht bij het centrum, en 3 prachtige volwassen bomen in de tuin. Jasmijn, eigenaresse van Patina interieur, wist het al direct. Dit huis heeft potentie.

Hoewel een uitbouw aan de achterzijde gebruikelijk is is het perceel zo groot dat ook aan de zijkant ruimte genoeg is. Een minimalistische vorm van enkel een optisch zwevend wit vlak laat de jaren 50 woning in zijn waarde.
De verrassing is de binnenzijde. Naar alle kanten uitzicht op de groene tuin, licht, ruimte; het buiten gevoel terwijl je binnen bent.

De grijsgroene vloer legt een mooie verbinding met het groene gras buiten.
De ronde tafel past precies op deze plek. Vanaf de tafel is het zicht op het parkje voor het huis waar kinderen spelen op het heuveltje.
De keuken geeft ruimte aan hetgeen wij graag doen: Samen met vrienden de lekkerste gerechten bereiden. Culinair genieten en gezelligheid begint rond dit kookeiland.

Merk op dat de afzuigkap afwezig is. Dit geeft extra ruimtelijkheid aan de keuken.

Het plafond moest 1 vlak worden met de overstek. De kozijnen zijn op maat gemaakt en zelfs de gordijnrail is verzonken om het effect perfect te krijgen.
In de buurt ook wel ‘het aquarium’ genoemd. Maar bij de aanleg van de tuin is er rekening gehouden zodat de inkijk beperkt blijft maar de uitkijk behouden.

De uitbouw heeft de leefruimte nagenoeg verdubbeld.