Analyse verbouwing boerderij tot opvanghuis

Analyse verbouwing boerderij tot opvanghuis

Deze vervallen parel krijgen wij niet verkocht. Kan jij een plan voor ons maken zodat we de woning beter kunnen presenteren aan potentiƫle kopers?

Zo gezegd zo gedaan, enkele snelle studies om de mogelijkheden van dit pand te bekijken. We gaan uit van een nieuwe bestemming als mantelzorgwoning, gezinsvervangend tehuis of een huis waar men zelfstandig kan wonen onder begeleiding. Het voorhuis blijft in originele staat.

De monumentale kapconstructie blijft uiteraard behouden. Vanuit elke plek in dit opvanghuis is de prachtige dragende constructie te zien.

De kinderen in dit gezinsvervangend tehuis krijgen een eigen plek. De kamers worden als boomhutten in de kapconstructie geplaatst. Zodat de kinderen zich helemaal kunnen terugtrekken in hun eigen hutje.

De keuken en de woonkamer zijn open, licht en hoog. De nieuwe ingrepen zijn modern maar door de originele authentieke basis is het een warme en sfeervolle ruimte.

In de gangen op de verdieping zijn er veel niveau verschillen. Ze zijn verbonden met de grote gemeenschappelijke ruimte beneden maar er zijn ook genoeg hoekjes te vinden om even alleen te zijn.

8 kinderen krijgen hun eigen plek. Ze mogen zelf de kleuren en en materialen van het interieur van hun eigen unit uitkiezen. Zo wordt het echt een plekje om terug te trekken.