Een ander woord voor patina is doorleefd. Dat is precies wat mij zo mateloos boeit.

Jasmijn Jansen – interieurarchitect

Filosofie

Patina is de oxidatielaag die na verloop van tijd ontstaat op metalen. De term wordt in de volksmond ook gebruikt voor andere materialen die zijn verweerd, zoals hout en leer. Een verweerd materiaal is niet kapot. Het heeft gelaagdheid en karakter gekregen door de jaren.

Wij vinden het belangrijk dat een ruimte kan leven en ontwikkelen. Net zoals patina tijd krijgt om te ontstaan heeft een interieur tijd nodig om authentiek te worden. Dit samen met een origineel ontwerp in de juiste verhoudingen maakt een fijne leefomgeving.

MAATWERK

Gemaakt voor de ruimte en op maat gemaakt voor de gebruiker. Met speciale wensen houden we graag rekening. Zo kan een unieke verzameling whiskey flessen of een mooie collectie schoenen goed tot zijn recht komen in een maatwerk meubel.

Maatwerk komt vaak beter tot zijn recht in een ruimte en is vaak veel praktischer, omdat het simpelweg precies op maat gemaakt is. Wij hebben ervaring met verschillende meubelmakers en interieurbouwers. Samen kunnen wij voor elke klus de perfecte match maken.

AMBACHT

Wat aandacht heeft gekregen is waardevol. Als iemand met vakkennis zorg heeft besteed aan een product, meubel of element dan is de waarde vele malen groter dan wanneer iets van de lopende band komt. Het heeft een ziel gekregen.

Ambachtelijke producten zijn uniek en speciaal gemaakt voor de locatie én voor de gebruiker. Met unieke items ontstaan interieurs die de tijd overleven. Stukken die van generatie op generatie doorgaan.

VINTAGE

Vintage meubilair heeft zichzelf al bewezen. Het heeft de tijd overleefd en zijn schoonheid laten zien. De kwaliteit van de meubels van vroeger is vaak erg goed en degelijk, er werd beter gekeken naar de houdbaarheid en levenscurve van een item dan waar veel meubilair tegenwoordig aan voldoet. Veel vintage items zijn zo bewust ontworpen dat ze esthetisch actueel blijven.

Door vintage te gebruiken is een interieur unieker en duurzamer.

Een nieuwe kijk op schoonheid.

Veel materialen worden na verloop van tijd minder mooi. Slijtage, krassen, verkleuring; de schoonheid gaat eraf. Andere materialen lijken juist mooier te worden door slijtage. Het is niet voor niets dat vintage zo populair is. Hoe komt dat?

Het verschil zit in echte en namaak materialen. Een houten vloer krijgt karakter door slijtage. De geschiedenis van jarenlang gebruik geeft hem zijn unieke patroon. Een laminaatvloer met houtprint zal na jaren ook verslijten. Het laat dan zijn ware karakter zien; het is geen hout, het is plastic. Het ‘mooi’ was maar een dun laagje buitenkant.

De echte schoonheid zit van binnen.

duur·zaam

lang durend

DUURZAAM

Duurzaamheid zit in ons DNA. Kijk naar onze bedrijfsnaam ‘Patina’, wat staat voor de schoonheid van het onvolmaakte. Wij ontwerpen zowel qua esthetiek als qua materialiteit voor de toekomst. Wij vinden het niet meer dan logisch om rekening te houden met de aarde. Dit proberen we zoveel mogelijk in onze ontwerpen mee te nemen. Gelukkig is Nederland hier ook steeds meer bewust mee bezig.

Wij vinden het belangrijk om zowel bewust te leven als met volle overgave te genieten van het leven. En zoeken steeds naar de juiste balans hierin.

Vind jij duurzaamheid ook belangrijk? Je hoeft het er bij ons niet extra bij te vertellen, wij letten er sowieso al op.

Alles heeft zijn schoonheid, maar niet iedereen ziet het

Onbekend

Jasmijn Jansen

Iets creatiefs met beide benen op de grond en werken met mensen. Dat wilde ik graag doen en zo kwam ik uit op interieurarchitectuur.

Tijdens de opleiding op de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag is mijn liefde voor materialiteit en ambachten verder ontwikkeld. Ik was veel te vinden in de werkplaatsen. Lassen, hout bewerken en experimenteren met allerlei materialen. Die liefde voor materialen zit er nog steeds in, ik werk graag met natuurlijke materialen en vind het een uitdaging om steeds weer de mooiste combinaties te maken.

Ik kan nog steeds erg genieten van het daadwerkelijke werk. Al wordt dit meestal uitgevoerd door andere partijen. Ik loop graag over de bouwplaats om mee te denken en als een team met de vaklieden een prachtig project neer te zetten. Hier ben ik helemaal in mijn element. Ik werk alleen, maar heb wel een team van specialisten om me heen die me helpen bij het oplossen van specialistische vraagstukken. Of het nu gaat om constructieve vraagstukken, een tuinontwerp, een uitgebreide styling of het leveren en maken van de prachtigste producten.

Ik ben zo dankbaar dat ik mensen oprecht kan helpen, een aantal levels hoger kan brengen en een stukje kan bijdragen aan hun leef-geluk. Dat is waar ik het uiteindelijk voor doe. Wat een droomjob!

Een prof en proactieve dame met een duidelijke visie, flexibel in meedenken en inspirerend enthousiast! Een aanrader. Ons huis is veel persoonlijker geworden met haar advies. – Davitha van de Kuilen

Wij doen er alles aan om jou thuis te laten voelen.

Jasmijn Jansen – interieurarchitect

✔ binnen 24 uur reactie
✔ vrijblijvend reserveren
✔ meer dan 10 jaar ervaring
✔ gediplomeerd interieurarchitect

Neem contact met ons op
wat kunnen wij voor jou project betekenen?

    Beantwoord onderstaande vraag om te controleren of je een mens bent ;-).

    Social media

    We posten regelmatig gemaakt werk en inspiratie op social media. Instagram gebruiken we het meest. Pinterest is goed om te volgen om inspiratie op te doen.