Ben je goed in organiseren en structureren én word je blij van interieur en sfeer?
Dan is dit de functie die perfect bij je past.
Wij zoeken iemand die onze creativiteit in goede banen leidt.

Lees meer

Ja, daar zijn we zeker trots op. Begin dit jaar werden we gevraagd door Excellent wonen of ze een project van Patina interieur mochten fotograferen en publiceren in hun magazine. En nu ligt de “Inspirerende Vrouwenspecial” door heel Nederland op de deurmat.

Lees meer

Concept: Minimalistische lamp

Ik ben altijd op zoek naar producten die aansluiten bij mijn visie. Soms bestaat hetgeen ik wil niet en ga ik het zelf maken. Deze lamp bestaat uit een enkele verticale lijn. De bron van het licht is zo minimalistisch mogelijk uitgevoerd waardoor de volle aandacht ontstaat voor het lichtbeeld wat de lamp geeft.

Want moet een lamp mooi zijn? Of moet het licht wat het uitstraalt mooi zijn? Of moet hetgeen wat verlicht wordt mooi zijn?

Lees meer

“De zin en onzin? Hoezo? Waarom spreek ik als interieurarchitect überhaupt over de onzin van het maken van een interieurplan?”

Nou het zit zo, wat ik heel vaak zie is dat een interieur in één keer wordt aangeschaft. Het oude spul eruit, de nieuwste hipste meubels erin. De wows en oehs en aahhs zijn overal te horen. Kijk maar naar de woonprogramma’s waar de meest prachtige opleveringen voorbij komen. Maar dan zit je in je nieuwe huis; met je nieuwe interieur…

Lees meer

Het voelt vaak zo cru. Privé probeer ik zo duurzaam mogelijk te leven. Een jeans van gerecyclede stoffen, ik eet meestal vegetarisch en mijn interieur bestaat voornamelijk uit kringloop schatten. Ook in mijn werk zou ik deze lijn willen doorzetten. En komen de volgende vragen in mij op; hoeveel textiel zit er in de gordijnen, uit welke onderdelen bestaat een nieuwe bank en uit welke chemische middelen bestaat de verf die ik adviseer? Kan ik later tegen mijn kinderen zeggen dat we thuis bewust hebben geleefd maar dat mama bij alle bedrijven en huizen die ze heeft ingericht hier geen rekening mee heeft gehouden? Terwijl die impact vele malen groter is? Vragen waar ik de mee worstel. Je zou de vraag ook anders kunnen stellen; ben ik mijn bedrijf?

Lees meer

Culturen gaan verschillend om met schoonheid. Idealen zijn soms zelfs tegenovergesteld. Dit is overduidelijk te zien aan schoonheidsidealen zoals huidstint, gewicht en haardracht, maar ook binnen de architectuur zijn de schoonheidsidealen zeer verschillend. Architectuur is meestal veel complexer dan een stijl van bouwen, het heeft te maken met de manier van leven.

Lees meer

Verschil binnenhuisarchitect en interieurarchitect

Ben je van plan om te bouwen of te verbouwen? Dan wil je vast weten wat het verschil is tussen een een interieurarchitect, een binnenhuisarchitect, een interieurontwerper of stylist. We geven je het complete overzicht.

Lees meer